Vantaan Sanomat; Kodittomat Ankat mitalijahdissa

Kuva: VANTAAN SANOMAT
Kuva: VANTAAN SANOMAT

Rullakiekkokausi on käynnistynyt. InLine Vantaa pelaa vailla kotiareenaa, mutta mestaruus mielessä.

Aki Tuomisen kipparoima ja valmentama rullakiekkojoukkue InLine Vantaa lähtee keskiviikkona 3.5 käynnistyneelle kaudelle rennosti, mutta mestaruus mielessä.

Mistään ”lätkäjätkien kesäpuuhastelusta” ei ole kyse, vaikka sarjan pelaajista monet ovatkin kesätaukoaan viettäviä jääkiekkoilijoita.

– Muovimatolla ei välttämättä kulje, vaikka olisikin hyvä luistelemaan jäällä, pitkän uran jääkiekkoilijana tehnyt Tuominen kertoo.

– Tässä lajissa pärjää taitavammat kaverit, jotka osaavat käyttää jääkiekkoa runsaamman tilan ja ajan hyödykseen. Lähtökohtana on hauskanpito, mutta taistelemme hampaat irvessä, kun pitää voittaa.

Alkaneelle kaudelle InLine lähtee haastavasta tilanteesta. Joukkueella ei ole kunnollista paikkaa harjoitella, koska Myyrmäen jäähalli on remontissa ja Tikkurilan hallissa pysyy jäädytettynä koko kesän.

Joukkue joutuukin pelaamaan kaikki ”kotiottelunsa” vieraskentällä ja järjestämään täysipainoisten harjoitusten sijaan kokoontumisia Kartanonkoskella.

– Me annetaan tällä kaudella paljon tasoitusta muille joukkueille siinä, ettei meillä ole omaa kotiluolaa. Se on vaikeuttanut myös joukkueen kasaamista, Tuominen harmittelee.

– Treenitkin menee lähinnä vain lättyä heitellessä. Sitäkin vain jos säät sallii, sillä kyseessä on ulkokenttä.

Tilannetta helpottaa se, että joukkueesta löytyy pelureita, jotka ovat viettäneet talven jääkiekkoa pelaten.

InLinen kokoonpanosta löytyy mm. kovan kauden Pelicansissa tahkonnut Iikka Kangasniemi.

Vantaalla on pitkät perinteet rullakiekossa. InLinea edeltänyt MahtiAnkat oli yksi sarjan menestyksekkäimpiä joukkueita ja mukana SM-liigassa jo sen ensimmäisestä kaudesta lähtien.

Nimenvaihdoksesta huolimatta InLinen manageri Rauno Pykäläinen kertoo joukkueen pelaajien olevan yhä sydämeltään Ankkoja. Tästä kertoo myös peliasun rinnassa komeileva MahtiAnkkojen logo.

Kauden 2017 lisäksi Vantaalla panostetaan lajin, sekä joukkueen tulevaisuuteen.

Vielä tällä hetkellä ”rullassa” voi pärjätä neljäkymppisenäkin. Tilanne saattaa muuttua jo lähitulevaisuudessa, kun nuoret ja nopeat pelurit löytävät lajin pariin.

– Meillä on jo nyt pyörimässä mukana lupaavia A-junioreita, Pykäläinen kertoo.

– Tehdään töitä, että saadaan jossain vaiheessa vanhempien pelaajien paikoille nuorta voimaa.

InLinella löytyy jo keinot saada nälkäisille nuorille lisää pelikokemusta.

– Meillä pelaa Helsinki-liigassa joukkue nimeltä Ankanpojat. Siellä pojat saavat vastuuta ja pääsevät pelaamaan kovia pelejä.

Lähde; Vantaan Sanomat