Kari Lohtander tykitti Ruotsin maanrakoon hattutempulla!

Ensimmäinen erä alkaa hieman Suomen ehdoilla. Peliä pyöritellään tasaisesti molemmissä päissä, mutta kunnon laukaisupaikat puuttuvat. Suomen ensimmäinen kunnollinen maalintekopaikka tulee, kun Ruotsin Filip Gunnarsson saa jäähyn, mutta Ruotsi pääsee kuitenkin useasti väliin ja purkaa peliä Suomen päätyyn. Ensimmäinen erä päättyy tasalukemin 0-0.

Toiseen erään lähdetään vauhdilla. Peliä on kulunut 13.39minuuttia, kun Kari Lohtander ampuu ranteella Suomen 1-0 johtoon. Hetkeä myöhemmin Ruotsin Robin Wall laukoo maalille ja maalia tarkastellaan videolta. Suomen harmiksi luottovahti Sasu Hovi potkaisee torjunnan jälkeen kiekon maaliin ja peli on tasan 1-1.
Ajassa 21.59 Suomen Janne Laakkonen ottaa rangaistuksen koukkaamisesta ja Ruotsi pääsee ensimmäistä kertaa ottelussa ylivoimalle. Peli kuitenkin pyörii tasaisesti molemmissa päissä vuorotellen ja Suomi selvittää alivoiman.
Erän loppuun Ruotsin Robin Sjoren saa rangaistuksen kampituksesta ja SM-liigan tämän hetken yksi kovimmista tehomiehistä Kim Strömberg rankaisee. Toinen erä päättyy Suomen 2-1 johtolukemiin.

Tomi Penttinen tuomitaan jäähypenkille heti kolmannen erän alkuun, mutta Suomi selvittää alivoiman ongelmitta.
Ruotsin Emil Bejmon kuitenkin tasoittaa ja pelilukemat vaihtuvat 2-2:een.
Vain hetkeä myöhemmin Sami Markkanen ottaa ohjat käsiinsä, Suomi lipuu 3-2 johtoon. Erän puolessa välissä Suomi saa jäähyn. Jäähyä ei kerkeä paljoa kulua, kun Marko Virtala heittää lätyn alivoimalla ylärimaan ja Suomi kirii 4-2 johtolukemiin. Paria sekuntia myöhemmin Ruotsi kaventaa ensin 4-3:n ja heti perään tasoittaa 4-4:n.

Neljäs erä alkaa hiljaisesti. Kiekko pyörii tasaisesti niin Ruotsin kuin Suomenkin päädyssä. Suomi saa kuitenkin otteen ja Kari Lohtanderille tulee syöttö suoraan maalinedustalle. Mies iskee toistamiseen ja Suomi siirtyy 5-4 johtoon. Neljää minuuttia myöhemmin Lohtander ottaa isoa roolia iskiessään ottelun 6-4 lukemiin! Suomi johtoon ja miehelle ansaittu hattutemppu.
Varsinaista peliaikaa on jäljellä pari minuuttia ja Ruotsi ottaa maalivahtinsa pois maalilta. Niinhän siinä sitten käy, Suomen Markus Jokinen karkaa kiekon kanssa ja heittää lätyn tyhjään verkkoon! Suomi vie ottelun 7-4 lukemin nimiinsä ja ottaa ensimmäisen voittonsa!

Suomen pelit jatkuvat huomenna klo.14.00 Kanadaa vastaan.