Koovee Rollers sekä Vuorelan Veikot SM-liigan finaaleihin!

Koovee Rollers sekä Vuorelan Veikot taistelivat tiensä jälleen SM-liigan finaaleihin. Molemmat välieräsarjat ratkaistiin kolmansissa otteluissa lauantaina ja kesälomille saateltiin Inline Vantaa sekä Pahalampi. Kaudesta 2011 lähtien Vuorelan Veikot sekä Koovee Rollers on nähty finaaleissa yhteensä peräti kahdeksan kertaa.

Koovee Rollers kuudetta kertaa putkeen finaaleissa

Sääliä ei Tampereella lauantaina tunnettu, kun Koovee Rollers jätti paikallisvastustaja Pahalammen rannalle välierissä voitoin 2-1. Joukkueiden välinen ero pelaamisessa näkyi läpi välieräsarjan, mutta viimeistään kolmannessa ottelussa, kun Koovee otti johtoaseman kuuden peliminuutin jälkeen ja piti sen ottelun loppuun saakka. Välierien lisäksi, runkokauden aikana Pahalammen sekä Kooveen välisistä kamppailuista voitot jakautuivat joukkueille tasan.

Kooveen kuuden kauden finaaliputki odottaa sitä kirkkainta, jälleen. Edellisen kerran joukkue nosteli Ranen maljaa vuonna 2011, kun finaaleissa kaatui Vuorelan Veikot. Sen jälkeen Koovee on jäänyt hopealle neljästi, Veikkojen sekä Pahalammen saattelemana. Menneet ovat kuitenkin menneitä ja ensi viikolla alkavaan finaalisarjaan joukkue lähtee päättäväisenä.

”Lähdetään pelaamaan omaa peliä. Tiukkaa boksia ja että hallittaisi enemmän kiekkoa”. -Jari Saloniemi, Joukkueenjohtaja, Koovee

Koovee Rollersin edellinen mestaruus kaudelta 2011
Koovee Rollersin edellinen mestaruus kaudelta 2011 (kuva: leijonat.fi)

 

Vuorelan Veikot jahtaavat tupla Suomen mestaruutta

Vuorelan Veikkojen ja Inline Vantaan välisessä kamppailussa sankarin viitan pääsi kiskaisemaan ylleen Jani Lyytinen, joka ratkaisi finaalipaikan Kuopiolaisille kolmannessa välieräottelussa vain 4 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

SM-liigan ”tiiviimmäksi” porukaksi nimetty joukkue lähtee pelaamaan finaaleita tutuin ottein. Manageri Mikko Koskinen ei odota joukkueilta yllätyksiä, mutta kertoo varmoin ottein strategiaa, jolla finaalisarjaan lähdetään.

”Kaksi toisensa erittäin hyvin tuntevaa joukkuetta kun pelaa vastakkain, niin hirveitä yllätyksiä ei varmaan ole odotettavissa kummaltakaan joukkueelta. Tiivistä puolustuspeliä ja isketään paikoista kiekko häkkiin!”

Vuorelan Veikot ovat pelanneet vuodesta 2011 alkaen kolmesti finaaleissa ja kahdesti niistä on tuotu mestaruus kotiin. Viimeksi viime kaudella, jonka lisäksi joukkue voitti Mannheimissa seurajoukkueiden maailman mestaruuden.

Vuorelan Veikot lähtevät finaaleihin yllään Suomen mestaruus sekä MM-kulta
Vuorelan Veikot lähtevät finaaleihin yllään Suomen mestaruus sekä MM-kulta. (Kuva: Pasi Mennander)

Finaalisarjan ensimmäinen ottelu pelataan 29.kesäkuuta Lapinlahdella klo.1900 alkaen. Tulosseurantaan sekä finaaliotteluiden aikatauluun pääset klikkaamalla tästä.