VARUSTEET

Luistimet
Rullakiekon pelaamiseen soveltuvat kaikenlaiset rullaluistimet, joista jarrupalat saa irti ja renkaat ovat peräkkäin. Kiekkoluistimen malliset luistimet ovat kuitenkin pelaamiseen parhaat, koska niissä nilkka pääsee toimimaan normaalisti luistelun vaativalla tavalla. Renkaat luistimiin vaihdetaan alustan mukaan. Pehmeät renkaat ovat suosituimpia parhaan pitonsa vuoksi.

Kiekko rullakiekko
Rullakiekkoa pelataan lajia varten kehitetyllä muovisella kiekolla. Kiekko liukuu nystyröiden varassa, jolloin kitka alustaa vasten on pieni. Kiekko on kevyempi kuin jääkiekko, mikä mahdollistaa jääkiekkoa kovemmat laukaisunopeudet. Kiekkoja on erivärisiä eri alustoille.

Maila
Mailaksi käyvät kaikki jääkiekkomailat. Parhaiten kuitenkin toimivat mailat, joissa on muovinen lavan alareuna. Nämä mailat eivät kulu käytössä, luistavat kentässä parhaiten, eivätkä aiheuta liukasta pölyä kentälle.

Varusteet
Rullakiekkoilijat käyttävät samanlaisia varusteita kuin jääkiekkoilijat. Vain hartiasuojat jätetään yleensä pois taklausten puuttuessa. Housuina käytetään enimmäkseen pitkänmallisia ja kevyemmin topattuja malleja, jotka tuulettuvat paremmin kuin normaalit jääkiekkohousut. Muutenkin varusteissa suositaan pienempiä ja paremmin hengittäviä malleja.

Maalivahdin varusteet
Rullakiekkomaalivahdin varusteet eivät poikkea jääkiekkomaalivahdin varusteista. Jotkut maalivahdit kuitenkin päällystävät säärisuojansa liukkaammalla kankaalla liukumisen helpottamiseksi ja suojien kulumisen estämiseksi. Maalivahdit käyttävät yleensä luistimissaan pienempiä renkaita kuin kenttäpelaajat paremman tasapainon ja ketteryyden saavuttamiseksi.