7.5.2016 TAP-Team Vs. Pahalampi

Lauantaina Tampereella pelatusta TAP-Team – Pahalampi ottelusta ei pistesankareita puuttunut, kun peräti 16 pelaajaa kirjautti tehopisteitä nimiinsä. Ensimmäisen erän pienen herättelyn jälkeen TAP-Team nousi Pahalammen kintereille, mutta vieraiden maalilla seisonut Sasu Hovi oli lopulta liian vaikea ohitettavaksi.

Pahalampi karkaa 

kauas Pahalampi herättelee vielä nukkuvaa TAP-Teamia iskemällä ottelun alkuun kolme maalia, joista ensimmäinen syntyy vain 23 pelisekuntin jälkeen. TAP-Team pääsee kuitenkin avaamaan maalihanansa seitsemän minuutin kohdalla, kun Teemu Lepaus iskee kauden toisen maalinsa Eero Savilahden syötöstä. Ensimmäisen erän jälkeen taululla on lukemat 1-3.
Maalirikas toinen erä, tilastollisesti köyhä kolmas erä 

Toisen erän alku koettelee TAP -perhettä, kun Pahalampi kirii ensin 1-4 johtolukemiin ja heti perään taululla on lukemat 1-5. 44 sekuntia Pahalammen viimeisimmän maalin jälkeen kauden ensimmäistä runkosarjan otteluaan pelaava Aleksi Myllyniemi iskee kevään ensimmäisen maalinsa Saku Tuomisen tarjoilemana. Hetkeä myöhemmin vierasjoukkueen puolustaja Antti Kovero lähtee istumaan jäähyä huitomisesta. Jäähy ei kuitenkaan tuota tulosta TAP-Teamille vaan Pahalammen Anton Levtchi iskee illan toisen osumansa jäähyn päätteeksi ja ottelu on 2-6. Ennen erän loppua TAP-Team onnistuu kuitenkin vielä pysäyttämään pelikellon aikaan 22.43, kun Eero Savilahti tarjoilee ja Jonatan Tanus upottaa kiekon verkkoon. Kolmanteen erään TAP-Team lähtee vahvasti maalille. Ensin 27-vuotias Pasi Tuominen lämää kohti Pahalammen Sasu Hovea ja heti perään pikkuveli Saku Tuominen varmentaa riparista, mutta 28 kertaa torjunut Hovi kestää TAP-Teamin pyörityksen. Erän ainoa tilastomerkintä nähdään ajassa 34.09, kun Jonatan Tanus kärkkyy maalin kulmalla ja tekee ottelun toisen maalinsa Saku Tuomisen syötöstä.

TAP-Teamin takaa -ajo alkaa

Viimeisen erän alkuun vierasjoukkueen Jimi Palanto pääsee yllättämään ja onnistuu viemään joukkonsa jälleen kolmen maalin päähän. TAP-Team pysyy kuitenkin edelleen Pahalammen kintereillä, kun Eero Savilahti survoo kiekon ohi Sasu Hoven. Ajassa 45.51 Pahalampi pääsee kokeilemaan ensimmäistä kertaa ylivoimaa, kun Matias Simontaival laitetaan istumaan koukkaamisesta. Anton Levtchi saa karkukiekon keskialueelle ja pääsee läpiajoon, mutta TAP-Teamin puolustus toimii ja mies ajetaan nurkkaan. Hetkeä myöhemmin Levtchi kuitenkin pääsee iskemään ja ottelu on 5-8. Heti maalin jälkeen vierasjoukkue karkaa toistamiseen läpiajoon, mutta tolppien välissä seisova Lassi Yrjölä näyttää kyntensä ja sulkee kiekon selkänsä alle. 1,5 minuuttia ennen summeria, TAP-Team päättää yrittää ilman maalivahtia ja pääseekin pyörittämään ottelua vauhdikkaasti hyökkäyspäädyssä kunnes Pahalammen Antti Kovero lähtee boksiin laitataklauksesta. Vain 12 sekuntia jäähyn annon jälkeen TAP-Team pyörittää Sasu Hoven ulos tilanteesta ja Eero Savilahti iskee kiekon yläpesään. Ennen peliajan päättymistä Pahalampi kuitenkin sinetöi pistehirmu Jimi Palannon toimesta ottelun 6-9 nimiinsä.

Kirjoittanut,

Alexandra Parkkonen