22.5. TAP-Team – Vuorelan Veikot

TAP-Teamin kotiottelu -urakka jatkui sunnuntaina, kun vastaan luisteli Vuorelan Veikot. TAP-Team lähti otteluun edellispäivän 2-10 voitosta jolloin kaatui paikallisvastus Koovee. Veikot puolestaan saapuivat otteluun tappio niskassa, kun Pahalampi riuhtoi Kuopiolaisista peräti 12-4 voiton.
Veikot yhden maalin parempi
Ottelun avausmaali nähdään Veikkojen toimesta ajassa 1.30, kun Simo Mertanen vie joukkonsa 0-1 johtolukemiin. Heti perään TAP-Team hyökkääjä Eero Savilahti kampittaa hyökkäyspäädyssä ja vieraat pääsevät pelaamaan ylivoimaa. Jäähy ehtii vanheta 34 sekuntia, kun Veikko pyöritys onnistuu ja Lasse Lappalainen laukoo pelivälineen vasemmasta alakulmasta maaliin. Kun kaksi maalia on annettu eteen, TAP-Team pääsee hyökkäykseen. Jerry Laakso syöttää ja Saku Tuominen ohjaa kiekon ohitse Veikkovahti Samu Airasvaaran. Ottelu 1-2. Veikot siirtyvät tekemään hyökkäystä, kun Eero Savilahti karkaa kiekon kanssa Lasse Lappalaiselta ja saa lauottua kohti maalia. Kiekko kuitenkin pomppaa ylärimasta ulos. TAP-Team saa tilanteesta virtaa ja pääsee pyörittämään ottelua hyökkäyspäädyssä. Veikkojen puolustus kuitenkin toimii hyvin eikä maalia synny. TAP-Teamin pistemiehet Saku Tuominen sekä Teemu Lepaus laukovat ripareita vuoronperään, mutta vahvoja otteita näyttänyt Samu Airasvaara torjuu tehokaksikon lähentelyt. Erän viimeinen maali nähdään ajassa 9.48, kun Veikkojen Lasse Lappalainen karkaa maalille ampuen pelivälineen maalin ylärimaan. Aloituksen jälkeen Lappalaiselle aukeaa vielä kolmas maalintekopaikka, kun TAP-Team pelaa alivoimalla. Lappalainen lämää kiekon kohti maalia, mutta TAP-Team vahti Niklas Nalli saa kiekon kopattua rinnuksilla.
Niklas Nalli vahvana
Veikot aloittavat erän ylivoimalla Tommi Pajusen istuessa vielä edelliserässä saatua jäähyä huitomisesta. Rangaistuksen päättyessä päättyy myöskin Veikkojen ylivoimapyöritys, kun Nalli saa suljettua kiekon pelistä. Vieraat pääsevät kuitenkin avaamaan myös toisen erän maalitilin, kun Nalli ajautuu ulos tilanteesta. Maalintekijäksi merkitään toistamiseen Simo Mertanen. TAP-Team saa rakennettua hyökkäyksen. LL-89:stä Veikkoihin siirtynyt Otto Saarela pääsee kuitenkin karkaamaan kiekon kanssa läpiajoon. Tilanteesta ei synny maalia ja 35 torjuntaa ottelussa ottanut Nalli torjuu kiekon kylkimyyrällä. Seuraava tilastomerkintä syntyy ajassa 17.43, kun Tommi Pajunen lähtee istumaan jäähyä tälläkertaa estämisestä.
Vieraat pääsevät heti pyörittämään hyökkäystä. TAP-Team kestää alivoimalla ja Veikkojen pyöritys päättyy jälleen jäähyn päätyttyä, kun Niklas Nalli saa kiekon haltuunsa. Erän päätteeksi nähdään mielenkiintoinen maali TAP-Teamin toimesta, kun Saku Tuomisen syöttö Jonatan Tanukselle ei lähde aivan toivotulla tavalla vaan lipuu kohti maalia. Tanus ennättää antaa kiekolle lisää vauhtia Samu Airasvaaran katsoessa hölmistyneenä vieressä. Lopulta kiekko päätyy maalin vasempaan alakulmaan ja ottelu on 2-4.
Lepaus TAP-Teamin ainoana maalintekijänä
Erän alkuun TAP-Team pääsee pyörittämään ottelua Veikkojen päätyyn. Vieraille isketään jäähy omasta päädystä, kun Otto Saarela ottaa ensin 1,5 minuuttia kiinnipitämisestä ja siirretyn rangaistuksen aikana Saarelalle tuomitaan vielä 1,5 minuuttia poikittaisesta mailasta. TAP-Team ei kuitenkaan saa maalia aikaiseksi kolmen minuutin ylivoiman aikana ja rangaistuksien aikana ”vaarallisin” tilanne syntyy, kun kolme maalia iltaan iskenyt Lasse Lappalainen pääsee kiekon kanssa läpi. Tilanteesta ei kuitenkaan merkitä maalia. Ajassa 32.35 Teemu Lepaus saa jäähyn keskialueella, mutta TAP-Team ei pääse katkaisemaan ottelua ja Veikkojen Jani Lyytinen vie vieraat 2-5 lukemiin siirretyn rangaistuksen aikana. Heti perään Lyytinen iskee vielä toistamiseen ja ottelu on 2-6.
Kymmenen sekuntia ennen summeria Saku Tuominen tarjoilee lopulta Teemu Lepaukselle kiekon, joka laukoo pelivälineen oikeaan alakulmaan. Neljänteen erään lähdetään 3-6 lukemissa.
Neljäs erä Veikkojen maali -iloittelua
Viimeisen erän alkuun nähdään heti 13minuuttia rangaistuksia, kun ensin Lasse Lappalainen pääsee istumaan kampituksesta. Hetkeä myöhemmin Jonatan Tanus saa väkivaltaisuudesta 1,5 minuuttia ja 10minuuttia epäurheilijamaisesta käytöksestä. Tanuksen jäähyjä laitetaan istumaan Jussi Tuominen.
Erän kaikki maalit nähdään kuitenkin tasalukuisena ja maalihanat aukaisee Veikkojen Otto Saarela, joka saa syötön Matias Kiiskiseltä. Minuutti myöhemmin TAP-Teamin Kim Pettersson syöttää ja Eero Savilahti tekee. Veikot sinetöivät ottelun pisteet lopulta itselleen, kun puolustaja Petri Partanen sekä hyökkääjä Jere Savolainen iskevät pelin loppuun maalit mieheen. Ottelu päättyy Vuorelan Veikkojen 4-9 voittoon.Kirjoittanut,
Alexandra Parkkonen