18.5.2016 Pahalampi – CSKA Mordor

1805_pah-cska

Kolmas ottelu samaa joukkuetta vastaan lyhyen ajan sisään alkoi näkymään kentällä, kun Pahalampi ja CSKA Mordor ottivat yhteen eilen illalla Hakametsässä.
Ottelusta muotoutui tiukka kamppailu, jonka Pahalampi vei pienin marginaalein numeroin 5-4. Pahalammen ykkösnimi oli Sasu Hovi, joka kerkesi 35 laukauksen eteen. Ilman Hovin ilmiömäisiä torjuntoja olisi numerot saattaneet olla valotaululla jotain ihan muuta.

Pahalampi sai tähän otteluun hyvä startin, kun ajassa 1:06Anton Levtchi pääsi tekemään ottelun avausosuman. Syöttäjinä tähän osumaan Mikko Pukka ja Martti Järventie. Muutama minuutti tästä ja Pukka pääsi itsekin maalin makuun siirtäen Pahalammen jo 2-0 johtoon. Ensimmäisen erän loppupuolella ajassa 8.33 CSKA sai tärkeän kavennusmaalin, kun Jerry Markkula viimeisteli vieraiden ensimmäisen osuman Hovin selän taakse.

Ottelu näytti yläparvelle tiukalta kahden tasapäisen joukkueen väännöltä, mutta tosiasiassa CSKA pelasi parasta peliään ja Pahalampi tyytyi vain rullailemaan mukana. Ensimmäisen erän torjunnatkin kertovat, että CSKA hallitsi hienoisesti ottelua, Hovi 14, Niklas Myllynen 6.

Toisessa erässä maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla paljon, mutta viimeistely ontui. Erän ainoasta maalista vastasi nuori Eemeli Suomi, joka ohjasi ylivoimalla Martti Järventien kovan syötön hallitusti maalin kattoon. Maalivahtien torjunnat tasoittuivat tässä erässä (Hovi 6 Myllynen 9), mutta vaarallisimmat paikat loi tässäkin erässä CSKA. Hovin maailmankuulu kobrahanska heilahti pariin otteeseen näyttävästi.

Pahalampi sai koottua rivinsä hienosti erätauon aikana ja saapui nälkäisenä ottelun kolmanteen erään. Vaikka CSKA aloitti maalitehtailun ajassa 25.46, niin tämä erä oli silti Pahalammen halintaa. Ajassa 29.30 Pelamon Jesse joutui koukkaamaanPalannon Jimiä jäähyn arvoisesti ja Pahalampi pääsi pyörittämään YV:tä. Minuutti tästä ja verkko soi CSKA:n maalissa. Anton Levtchi maalasi jo kauden kuudennen osumansa kauniin yksilösuorituksen päätteeksi. Mutta Pahalampi sai huomata, että kentällä ei voi hetkeksikään tuudittautua hyvänolon tunteeseen, 41 sekuntia Levtchin osumasta, kiekko oli jo Hovin selän takana. Kolmannen erän viimeisen maalin teki Jimi Palanto ajassa 32.47 kun CSKA:lle oli tulossa rangaistus. Syöttäjänä tähän maaliin Suomi.

Viimeisestä erästä muodostui varsinainen Daavid vastaan Goljat jännitysnäytelmä, kun CSKA vyöryi Pahalammen maalille kerta toisen perään. CSKA pääsi jo maalin päähän ajassa 39.25 kun vieraiden Teemu Rantanen pääsi sivaltamaan kiekon Hovin taakse. Ottelun viimeiset minuutit oltiin tiiviisti Pahalammen puolustuspäässä ja vain Hovin erinomaiset torjunnat pitivät tilanteen Pahalammen johtonumeroissa. CSKA otti lopussa maalivahdin pois ja pääsi pyörittämään 5 miehellä. Mutta tässä pitää alleviivata sanaa ”pyörittämään”. Vaikka heidän vaihtopenkillä korostettiin sanaa ”laukauksia” heidän aikalisän aikana, niin lopussa niitä ei nähty. Pahalammen pelaajat peittivät laukauslinjat tehokkaasti ja lopussa vieläKoveron Antti heittäytymällä sai pelattua kiekon vastustajan päätyyn. Kuitenkin torjunnat viimeisessä erässä Sasu Hovi 14, CSKA Niklas Myllynen 5.

Tämä joukkueiden toinen runkosarjan kohtaaminen oli varsin tiukka ja CSKA pääsi hyvin Pahalammen mukaan. Itselleni tämä oli ensimmäinen ottelu paikanpäältä seurattuna, mutta lajia itsekin pelanneena pystyin näkemään, että potentiaalia Pahalammen joukkueessa olisi paljon parempaan. Moni tilanne tyssäsi siihen, että vielä selkeässäkin maalintekopaikassa lähdettiin hakemaan mitä ihmeellisempiä syöttöyrityksiä. Peli on kuitenkin maalintekopeli ja se joka tekee enemmän maaleja voittaa pelin. Tästä ei tosiaan ole enää kauaa siihen, kun vastustaja on se, joka tekee enemmän maaleja ja korjaa täyden pistepotin. Vuorelan Veikkoja vastaan tulee olemaan täysin toisenlainen ottelu, jossa itse toivon näkeväni paljon maalinälkäisemmän Pahalammen. Todellisen Pinkin Pyörremyrskyn.

Lopetan reportaasin Jussi Puuskan pelin jälkeen antamaan kommenttiin; ”Kyllä tässä pitää nyt lyödä kaikki jarrut kiinni. Ei tässä enää hitaammin voi mennä kun seuraava askel on se, että tuolla mennään takaperin kokoajan. Ei sitä maaleja itse voi tehdä jos joutuu peruuttamalla luistelemaan vastustajan maalia kohti!” Hyvää syntymäpäivää Jussi Puuska!

Kirjoittanut,
Toni Jauhiainen, Pahalampi