13.-14.5 TAP-Team Vs. PEPE Roller/Veikot

Perjantai 13. oli TAP-Teamille suotuisa, kun joukkue otti kauden avausvoittonsa PEPE Rollerista kotona. Hymy kuitenkin hyytyi lauantaina Lapinlahdella käydyssä mittelössä Veikkoja vastaan ja kotiin palattiin tyhjin käsin.

TAP-Team maalaa kolmesti, PEPE kerran 

Jo ajassa 0.37 PEPE Rollerille avautuu ensimmäinen maalintekopaikka, kun onnistunut pyöritys kotijoukkueen päädyssä saa TAP-Teamin puolustuksen sekaisin. Tolppien välissä torjunut Lassi Yrjölä ei kuitenkaan pudonnut kelkasta vaan koppaa vierasjoukkojen laukaukset suojiinsa. Ajassa 2.07 TAP-Teamin Kim Pettersson pääsee viemään kotijoukkueen johtoasemaan, kun kapteeni Jussi Tuominen sekä Henri Sandvik tarjoilevat kiekkoa 27-vuotiaalle hyökkääjälle. TAP-Teamin vire jatkuu ja seuraavaksi osuu pistepörssiä johtava Teemu Lepaus, joka karkaa kiekon kanssa ohi PEPE -puolustuksen. Lopulta PEPE Roller saa hyökkäyskuvionsa kuntoon, mutta TAP-Teamin Yrjölä torjuu näyttävästi vierasjoukkueen ripariyrityksetkin kumoon.
Hetkeä myöhemmin Koovee Rollersista TAP-Teamiin siirtynyt hyökkääjä Eero Savilahti saa kiekon mukaansa ja pääsee laukomaan avopaikasta kohti PEPE Rollerin veräjänvartijaa, mutta veto osuu veskaria kilpeen. Hyökkäyspään aloituksen jälkeen Savilahti pääsee näyttämään maalintekotaitonsa. Joonas Laaksosen täytyi antautua, kun jääkiekkoa KooKoossa pelaava hyökkääjä vetää pelivälineen napakasti yläpesään ja ottelu on 3-0.
Vierasjoukkueen avausmaali nähdään ajassa 9.30, kun maalivahti Lassi Yrjölä putoaa ulos pelitilanteesta. TAP-Team -puolustaja Miika Hymylän ”torjunnasta” huolimatta, kiekko käy maalin sisässä ja maalin tekijäksi merkitään Hyökkääjä Olli Lehtinen.

TAP-Teamin hyökkäys pyörittää PEPEn maalivahteja
Toisen erän alkuun kotijoukkueen Matias Simontaival karkaa läpiajoon, mutta hyvästä vedosta huolimatta tilanteesta ei synny maalia. PEPE Roller pääsee nousemaan maalin päähän tasoituksesta, kun Olli Lehtinen maalauttaa häkkiin jo toisen kerran illan aikana. Samassa vaihdossa Lehtinen onnistuukin ottamaan 1,5minuutin jäähyn koukkaamisesta ja TAP-Team pääsee yrittämään ylivoimalla. Ylivoima ei kuitenkaan tuota tulosta, mutta vain 30 sekuntia jäähyn loppumisen jälkeen, Henri Sandvik siirtää TAP-Teamin 4-2 johtolukemiin. Ensimmäisessä erässä jo kertaalleen osunut Eero Savilahti seuraa Sandvikin esimerkkiä ja taululle piirtyy 5-2 lukemat. Viisi maalia vieraiden verkkoon riittää ja PEPE Rollerin Joonas Laaksonen saa siirtyä tieltä, kun maaliin isketään Jesse Ruohonen.
Erän loppuun samainen Olli Lehtinen pääsee nauttimaan hattutempusta ja PEPE nousee 5-3 takaa-ajoasemaan.

Lehtinen iskee edelleen, TAP-Team vastaa huutoon
Kolmannen erän avausmaali nähdään ajassa 24.28, kun vieraiden Olli Lehtinen tekee illan neljännen maalinsa Jerry Laakson istuutuessa jäähyllä koukkaamisesta. Lehtisen maali ei kuitenkaan ennätä vanheta kovinkaan paljoa, kun vierashyökkääjä Juha Laaksonen iskee lopulta PEPE Rollerin tasoihin ja ottelu on 5-5. Pettymys ja voitonhalu huokuvat TAP-Teamin vaihtopenkiltä. Kiekon tippuessa kenttään aloituksen jälkeen, PEPE pääsee edelleen pyörittämään ottelua haluamaansa tapaan. Vierasjoukkueen pyörityksen katkaisee kuitenkin Lassi Yrjölä, joka avaa syötöllä pelin vieraiden päätyyn. Samalla sekunnilla Savilahden Eero syöttää ja Teemu Lepaus iskee kiekon verkkoon. Erän loppuun Aleksi Myllyniemi pääsee vielä sinetöimään taululle 7-5 lukemat ennen neljättä erää.
TAP-Teamin aikalisä tuottaa haluttua tulosta
Heti viimeisen erän alkuun TAP-Team pääsee pyörittämään edelliserästä jäänyttä ylivoimaa. Erä ennättää vanheta ainostaan 19 sekuntia ja TAP-Team siirtyy 8-5 johtoon, kun tuttu parivaljakko Savilahti – Lepaus iskee. PEPE ei kuitenkaan tyydy kahden maalin tappioasemaansa ja vain minuutti TAP -maalin jälkeen puolustaja Jussi Tapio rysäyttää kiekon Lassi Yrjölän selän taakse. Aikaan 45.59 PEPEn pelaaja laitetaan istumaan 1.5minuuttista korkeasta mailasta ja TAP-Team saa mahdollisuuden kartoittaa johtoasemaansa mikä aloitetaan aikalisällä. Kun jäähyä on jäljellä enää 30sekuntia, Eero Savilahti antaa syötön Teemu Lepaukselle, joka ampuu tarkasti pelivälineen verkkoon. Taululla 9-7 lukemat.
Tarkasti kotijoukkueen perässä pysyneen PEPE Rollerin pelaajien tunteet kuumenevat ja kentällä meuhkataan puolin ja toisin. Tilanteet eivät kuitenkaan ole jäähyn arvoisia ja PEPEn maalilla torjunut Jesse Ruohonen saa väistyä aitioon, kun vieraat lähtevät hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Vain 13 sekuntia 5 vs 4 pelaamisen jälkeen vierasjoukkue saa kuin saakin kavennettua itsensä yhden maalin päähän. Aika kuitenkin loppuu kesken ja TAP-Team nappaa kauden avausvoittonsa lukemin 9-8!
Veikot liian kova pala TAP-Teamille
TAP-Team matkasi lauantaina Lapinlahdelle. Laihalla kokoonpanolla liikenteeseen lähtenyt joukkue joutui antautumaan hallitsevalle mestarille lukemin 6-2. TAP-Teamin ainoat maalit tekivät Aleksi Myllyniemi sekä Teemu Lepaus, joka johtaa pistepörssiä pistein 13 (6+7).
TAP-Team pelaa seuraavan pelinsä keskiviikkona 18.5, kun Inline Vantaa isännöi ottelua Tikkurilassa klo.19.00.

Kirjoittanut,

Alexandra Parkkonen