Alkava SM-liigakausi 2014

On heinäkuun lämmin lauantain alkuilta. Hakametsän toisessa harjoitushallissa pelataan rullakiekon SM-liigan kolmatta ja ratkaisevaa loppuottelua, Pahalampi – Koovee Rollers. Tunnelma on käsin kosketeltava. Hallin puinen katsomo on tupaten täynnä molempien tamperelaisjoukkueiden kannattajia ja yleisön mylvinnän joukkoon sekoittuu pelaajien luistelun sekä syöttöjen ääniä. Kaukalossa voitonnälkä näkyy vähintäänkin kaikkien pelaajien kasvoilla ja mielessä on taatusti mahdollisen voiton tuoma Suomen mestaruus -titteli vuosimallia 2013. Molemmat joukkueet ovat voittaneet yhden ottelun kolmesta, mutta mestaruuteen tarvittaisiin kaksi voittoa.
Summeri soi ja pelitaululla on lukemat 4-2. Osa yleisöstä räjähtää ilmiömäiseen huutoon. Nuo 18 pistettä runkosarjasta tahkonneet ”paholaiset” ryntäävät luottomaalivahtinsa Sasu Hovin ympärille samalla, kun vieraana peliin tulleen Kooveen keltapaitaisia pelaajia lyyhistyy ympäri kaukaloa. Pelaajien ilmeistä ei voi erehtyä, Pahalampi on ottanut nimiinsä Suomen mestaruuden 2013 pusertaen 2-1 voitoilla Koovee Rollersin.

Kyseisestä finaaliottelusta on aikaa reilu 9 kuukautta. Pitkä ja sinnikäs odotus viimein palkitaan, sillä alkavaan rullakiekon SM-liigakauden alkuun on enää muutama päivä ja joukkueiden kokoonpanot ovat jo lähestulkoon hahmottuneet. Pelaajasiirtoja on puolin ja toisin, jokainen joukkue pyrkii varmasti kokoamaan vankan, voittavan joukkueen. Viime kaudella välierissä pudonnut PEPE Roller luottaa entiseen, joukkueen kokoonpanossa ei nimittäin ole muutoksia, ainakaan vielä.

Kaudella 2014 SM-liigaa pelaavat Vuorelan Veikot, PEPE Roller, TAP-Team, ZSKA, Koovee Rollers, Pahalampi sekä GrIFK. Pelit pelataan Varissuolla, Tampereella, Somerolla sekä Lapinlahdella. Runkosarja pelataan kaksinkertaisena jokaisen joukkueen osalta. Runkosarjan kaksi parasta pelaavat suoraan välierissä ja 3-6 sijoille sijoittuneet taistelevat välieräpaikoistaan puolivälierissä niin, että kolmanneksi tullut kohtaa 6. sijalla olleen ja 4.-5. sijoilla olevat kohtaavat toisensa. Välierissä taasen runkosarjan voittaja kohtaa puolivälierien huonommin runkosarjassa sijoittuneen voittajan.
Pronssiottelua ei pelata ja kaikki playoffs-ottelut edetään paras kolmesta -järjestelmällä. Suomen mestari 2014 on siis selvillä viimeistään 5.heinäkuuta.

Kausi starttaa perjantaina klo. 20.00 Someron TPE Spirit Arenalla, jossa isännöivä joukkue PEPE Roller saa vastaansa Vuorelan Veikot. Pelit jatkuvat heti lauantaina klo. 11.00, kun Veikot pelaavat vierasjoukkueena Varissuolta tulevaa ZSKA:a vastaan. Pelejä pelataan kyseisen päivän aikana kokonaisuudessaan viisi ja pelaamassa ovat kaikki SM-liigajoukkueet lukuunottamatta hallitsevaa mestaria Pahalampea. Viimeinen ottelu pelataan PEPE Rollerin ja TAP-Teamin välillä klo.19.00 alkaen.

Joukkueet ovat jälleen samalla viivalla ja mahdollisuudet ovat mihin vain. Mikä joukkue ottaa runkosarjan nimiinsä? Kenen rahkeet riittävät pisimmälle? Ketkä raivaavat tiensä loppuotteluihin? Entä mikä joukkue nostaa kesällä Ranen maljaa ja on Suomen mestari 2014?

On jälleen aika nostaa kädet ja jalat ilmaan, tästä alkaa maailman hienoimman lajin SM-liigaversio 2014!

Teksti: Alexandra Parkkonen
Kuvat: Carita Lohtander